Verwarming

Centrale verwarming Paal

Centrale verwarming plaatsen in Paal? Centrale verwarming onderhoud? Nieuwe CV ketel kopen? Verwarmingsketel herstellen? Ketelreining laten uitvoeren? Nieuwe radiatoren plaatsen? Vloerverwarming leggen?

Centrale verwarming installateur & chauffagist Yannick Technics is uw specialist inzake verwarming in Paal.

Wij plaatsen centrale verwarming in bestaande woningen en nieuwbouwwoningen, denk hierbij aan centrale verwarming op gas, houtkachel, pellets, radiatoren, vloerverwarming, boilers, zonneboiler, warmtepompen, airco, ventilatie, …

Verwarmingsinstallateur Paal

Chauffagist Yannick Technics is uw specialist op het gebied van centrale verwarming in Paal:

  • Installatie
  • Onderhoud
  • Reparatie

Bent u op zoek naar een professional  in Paal voor het installeren van een nieuwe CV ketel, heeft uw CV ketel onderhoud nodig of is uw ketel stuk? Wilt u een ketelreiniging laten uitvoeren? Het professionele team van Yanninck Technics werkt met de meest voorkomende merken.

We plaatsen vooral ketels van het merk Buderus en Bosch, maar doen onderhoud en herstellingen aan alle reguliere merken.

CV ketel vervangen

De energiekosten blijven maar stijgen en de kosten voor het verwarmen van een woning in Paal van een gemiddeld gezin komt al boven de 70% van de energiekosten. Dat op zich is al een goede reden om uw CV ketel te vervangen door een energiezuinige en efficiënte installatie.

Wilt u weten wat de mogelijkheden bij uw woning in Paal zijn? Yanninck Technics kan een nieuwe verwarmingsinstallatie met m oderne en energie zuinige toestellen installeren. We komen vrijblijvend bij u in Paal langs om uw situatie te bekijken. Om u de beste oplossing aan te bieden maken we een gratis prijsofferte. Zo komt u alles te weten over de soorten centrale verwarming die voor uw woning geschikt zijn en wat het rendement van die soorten verwarming zijn.

Uw verwarmingsketel vervangen als deze kapot is

Wanneer uw CV ketel kapot is dan heeft u een nieuwe verwarmingsketel nodig. Dan volgt automatisch de vraag of u uw oude verwarmingsketel door een vergelijkbare ketel moet vervangen of dat u van de gelegenheid gebruik wilt maken om een andere, mogelijk betere, keuze te maken.

Wordt uw woning nog verwarmd door een mazoutketel dan kunt u deze beter niet meer vervangen door eenzelfde type. Vanaf 1 januari 2022 mag er al niet meer gekozen worden voor stookolie in nieuwbouw woningen ook mag dat ook niet meer bij een grote renovatie. Dus vanaf 2022 is een verwarmingsketel op stookolie geen optie meer.

Kocht u een tiental jaar geleden een verwarmingsketel en is deze nu kapot? Bedenk dan dat de hedendaagse cv-ketel meer dan de helft meer rendement heeft dan uw oude ketel had.

Maar waarvoor vervangt u dan uw oude ketel? Er zijn meerdere opties waar u voor kunt kiezen zoals voor een:

  • HR verwarmingsketel
  • Condenserende gasketel
  • CV-ketel op elektriciteit met een hybride warmtepomp of een elektrische warmtepomp
  • Hybride cv-ketel (gas) met warmtepomp

Een HR verwarmingsketel
Een HR-verwarmingsketel, hoogrendementsketel (HR) is niets meer dan een verbeterde cv-ketel. Een HR ketel is echter veel efficiënter en verbruikt dan ook minder gas. Het rendement van een HR ketel is hoger dan dat van oude cv-ketels. Dat komt omdat een moderne HR ketel geen waakvlam meer heeft, maar een elektronische ontsteking. Hierdoor wordt veel gas bespaard. Hr-ketels hergebruiken de warmte uit de waterdamp die vrijkomt bij de verbranding, wat ook weer gas scheelt. Daarbij zorgen ventilatoren en de luchttoevoer voor een betere verbranding in de ketel zelf.

Condenserende gasketel
Elke condensatieketel is een hoogrendementsketel (Hr-ketel) maar niet elke hoogrendementsketel is een condensatieketel. Beide type ketels recupereren de warmte uit de verbrandingsgassen en waterdamp. Het verschil? Bij een condensatieketel dalen de rookgastemperaturen tot onder het dauwpunt waardoor ze condenseren. Condensatieketels op aardgas zijn nu al de vaakst verkochte ketels in België. Een condensatieketel zal, net als bij alle andere cv-ketels het gas verbranden en het water hiermee opwarmen. Bij de standaard cv-ketels worden de vrijgekomen gassen via de schoorsteen afgevoerd. Deze gassen bestaan voor het overgrote deel uit condensatie. Deze warme condensatie gassen gaan bij een condenserende gasketel nogmaals langs de warmtewisselaar die deze warmte gebruikt om het water voor te verwarmen. Zo wordt minder energie gebruikt om het water op temperatuur te krijgen en daardoor verbruikt u minder gas!

CV-ketel op elektriciteit met een hybride warmtepomp of een elektrische warmtepomp
Er worden nog niet zoveel elektrische cv-ketels in woningen geplaatst omdat elektriciteit duur is. Heeft u echter zonnepanelen op uw dak of een warmtepomp in uw woning dan is een elektrische cv-ketel zeker een interessante keuze. Bij een elektrische cv-ketel zorgt de verwarmingscilinder voor de opwarming van het water. Deze verwarmingscilinder is te vergelijken met een grote waterkoker. Het voordeel van een elektrische cv-ketel is dat deze stil, onderhoudsarm en betrouwbaar zijn.

Hybride cv-ketel (gas) met warmtepomp
Een Hybride cv-ketel is een cv-ketel op aardgas, maar gekoppeld aan een warmtepomp. De hybride warmtepomp werkt samen met uw bestaande (of nieuwe) cv-ketel. Daardoor wordt het gasverbruik aanzienlijk verminderd. Een hybride warmtepomp gebruikt de warmte uit de lucht en kan naast verwarmen ook koelen én warm water leveren mét of zonder gas. De cv-ketel springt pas bij als er extra capaciteit nodig is, zoals bij een te lage buiten temperatuur.

Goede ventilatie is belangrijk voor uw gezondheid
Niet alleen koken en douchen, maar ook het stoken draagt bij aan de luchtvervuiling binnenshuis. Als u niet (goed) ventileert blijven vocht en andere luchtjes in huis hangen. Bovendien kan slechte ventilatie bijdragen aan allerlei lichamelijke klachten zoals allergie, hoofdpijn of astma. Door het plaatsen van ventilatieroosters krijgen schimmels en huisstofmijt minder kans om zich te ontwikkelen en verspreiden. Yanninck Technics biedt u een ruim assortiment Duco en Renson ventilatieroosters aan die we ook voor u kunnen installeren. Heeft u vragen over, of advies nodig over ventilatieroosters dan kan één van de professionals van Yanninck Technics bij u thuis komen en voor u een advies op maat maken.

Chauffagist Yannick Technics

Wij werken met o.a.

Centrale verwarming Paal
Centrale verwarming Paal
Centrale verwarming Paal
Centrale verwarming Paal
Centrale verwarming Paal

Wie zijn wij?

Het team van Yanninck Technics heeft meerdere jaren ervaring, en staat altijd voor u klaar.

Yanninck Technics is een betrouwbare partner die kwalitatief technisch werkzaamheden uitvoert. Yannick Fallah is oprichter en zelfwerkend zaakvoerder van Yanninck Technics. Iedere opdracht wordt door ons zorgvuldig voorbereid. Wat moeten we maken en hoe gaan we het maken? Dit zijn standaard vragen waar we eerst een antwoord op willen hebben voor we starten met het uitvoeren van de werkzaamheden. We leveren naast standaardwerk ook maatwerk. U heeft, als u Yanninck Technics inschakelt voor de werkzaamheden die u gedaan wilt hebben, te maken met vakmensen die u van dienst zijn en die hun uiterste best doen om die werkzaamheden perfect uit te voeren.

We doen wat we beloven
Als technisch installatiebedrijf staan we dagelijks klaar voor zowel de particuliere als voor de zakelijke klant. Wij zijn professioneel, betrouwbaar en vakkundig en bij ons is een woord een woord. Integriteit staat bij ons hoog in het vaandel en we gaan voor een eerlijke en betrouwbare aanpak. U vindt op onze website een verscheidenheid aan diensten die wij kunnen leveren. Wilt u een speciale klus laten uitvoeren dan kunt u ons hiervoor zowel via de website al telefonisch benaderen. We kunnen altijd een offerte op maat voor u maken.