Yannick Technics

Airco installaties

AIRCO INSTALLATEUR

Yanninck Technics uit Aarschot, uw HVAC installateur voor het installeren en onderhoud van airco installaties.

Airco kopen

Een airconditioning of airco wordt in de meeste gevallen aangeschaft om in warme dagen het huis te koelen. Maar een airco koelt niet alleen, hij kan ook de lucht verwarmen.

Bovendien is het verwarmen van een ruimte door een airco, op dit moment, een stuk goedkoper dan het verwarmen van een ruimte met een cv-installatie.

Daarnaast kan een airconditioning ook de lucht ontvochtigen. Door een ruimte te ontvochtigen, wordt een klamme, warme omgeving voorkomen. Dat is prettig voor mensen, maar bovendien ook goed voor de apparatuur in die ruimte.

Wanneer de lucht in huis te vochtig is ontstaan condensatieproblemen. Door het lang inademen van vochtige lucht worden mensen moe en lusteloos, krijgen last van hoofdpijn en duizelingen. Ook kan er schimmelvorming plaatsvinden. Dit zorgt voor nog meer klachten, vooral aan luchtwegen.

Een airco kan de lucht ook filteren. De lucht in huis is vaak 2 tot 10 keer van slechtere kwaliteit dan de lucht die u buiten inademt. De binnen lucht zit vol met pollen en virussen die u niet kunt zien, maar die u wel inademt.

Nieuwbouwhuizen en huizen die (te) goed geïsoleerd zijn hebben geen natuurlijke ventilatie meer. Airco systemen ventileren, zuiveren en houden, zoals u hierboven heeft kunnen lezen, de vochtigheidsgraad van de lucht in uw woning, kantoor of bedrijf onder controle.

Een airconditioning zorgt dus voor een optimale luchtbehandeling waardoor er een aangenaam en gezond klimaat in uw huis, kantoor of bedrijf ontstaat. De nieuwe airconditioningsystemen zijn zeer zuinig in gebruik en passen perfect in elk interieur.

Airco plaatser

Yanninck Technics verkoopt, levert en plaatst airconditioning systemen en ook lucht-water en geothermische warmtepompen. Desgewenst kunnen we ook uw klassieke verwarming combineren met airco.

Wij werken alleen met de allerbeste systemen, die voorzien zijn van de nieuwste technologie. De airco systemen die wij leveren zijn voor iedereen betaalbaar zoals:

  • LG
  • Daikin
  • Panasonic
  • Mitsubishi

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde installateur die voor u een degelijke, maar toch betaalbare airco-installatie voor uw woning, kantoor of bedrijfsgebouw kan leveren én plaatsen?

Dan bent u bij Yanninck Technics aan het juiste adres.

U ontvangt van één van onze experts uitleg over verschillende soorten airco systemen die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Aan de hand van uw voorkeur en wensen wordt een op maat gemaakt advies opgesteld voor een airco-installatie die het beste past bij uw situatie. Wij zorgen ervoor dat de installatie vlekkeloos verloopt. Wij zorgen bovendien voor een uitstekende garantie.

Airco onderhoud

Bij Yanninck Technics bent u niet alleen aan het juiste adres voor het leveren en plaatsen van een airco systeem.

U kunt hier ook terecht voor het jaarlijks onderhoud of voor herstellingen van uw airco-installatie. Jaarlijks onderhoud aan uw airco-installatie is belangrijk omdat goed onderhoud ervoor zorgt dat:

  • Het energieverbruik laag blijft.
  • Voor een langere levensduur van uw installatie
  • Voor minder storingen
  • Een gegarandeerde veiligheid van uw installatie

Tijdens het jaarlijkse onderhoud wordt het systeem gecontroleerd op lekkages, storingen of defecte onderdelen.

We reinigen de filters, verdamper, condensor en alle andere onderdelen worden getest op een juiste en veilige werking.

Uiteraard onderhouden wij onze eigen installaties, maar we kunnen ook het onderhoud verrichten aan airco-installaties die niet bij ons zijn aangeschaft of niet door ons zijn geplaatst. Het team van Yanninck Technics kan onderhoud plegen aan bijna alle airco systemen.

Soorten airco systemen

Er zijn verschillende airco systemen te verkrijgen namelijk:

Airco met buiten unit – zonder buiten unit – split systeem – multi split systeem.

Airco met buiten unit
In de meeste gevallen maken airco systemen standaard gebruik van 2 units. Eén binnen en één buiten. De buiten unit wordt aan de buitenkant van uw huis, kantoor of bedrijfspand geplaatst.

De unit die we aan de buitenkant van uw pand plaatsen kan een unit zijn die geschikt is voor één binnen unit, maar we kunnen ook een buiten unit plaatsen die geschikt is voor aansluiting op meerdere binnen units.

Door het plaatsen van een buiten unit kunnen we compactere binnen units plaatsen. De geluidshinder, die overigens minimaal is, wordt door het plaatsen van een buiten unit ook verplaats naar buiten.

Airco zonder buiten unit
Het kan zijn dat het niet mogelijk is om een buiten unit te plaatsen, of dat u liever geen buiten unit wilt laten plaatsen om een bepaalde reden. Dan kunt u kiezen voor een airco systeem met alleen een binnen unit.

Het nadeel van alleen een binnen unit is wel dat deze apparaten behoorlijke afmetingen hebben en meer lawaai maken dan wanneer er een buiten unit wordt geplaatst.

Voor de rest werk deze unit hetzelfde als de airco systemen met binnen- en buiten unit.

Airco split systeem
Een airco split systeem is het meest voorkomende airco systeem in België en Nederland. Een split systeem bestaat uit één binnen- en één buiten unit die met elkaar worden verbonden.

In de meeste gevallen zorgt een airco split systeem voor het koelen van één ruimte. Een airco split systeem is niet geschikt om meerdere ruimtes te koelen.

Airco Multisplit systeem
Bij een airco multisplit systeem worden meerdere binnen units aangesloten op één buiten unit. Er kunnen maximaal vijf binnen units worden aangesloten op één buiten unit.

Hoe meer binnen units u wilt laten aansluiten hoe zwaarder de unit is, die buiten wordt geplaatst.

De zwaarte van de binnen units is afhankelijk van de ruimte die moet worden gekoeld, of verwarmd, want dat kan natuurlijk ook!

Gratis advies, gratis een offerte of een vrijblijvende afspraak

U kunt altijd contact met Yanninck Technics  opnemen als u meer informatie wilt.

Ook voor vrijblijvend advies, een gratis vrijblijvende offerte of een vrijblijvende afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Wij kunnen u adviseren over de mogelijkheden van de verschillende airco systemen, de kostprijs, het rendement en de terugverdientijd van uw airco systeem.

Yannick Technics

wij werken met o.a.

Airco installaties
Airco installaties
Airco installaties
Airco installaties